30 01 2009

Aangifte tegen De Vries voor filmen huis verdachte

(Novum) – De vrouw van de donderdag vrijgelaten verdachte in de zaak-Wiegmink heeft aangifte gedaan tegen Peter R. de Vries voor het heimelijk opnemen van beelden in de woning van het echtpaar. Dit bevestigt het Openbaar Ministerie in Arnhem vrijdag.

De aangifte werd gedaan naar aanleiding van een uitzending die De Vries vorig jaar maakte over de 48-jarige Bernard K. De Vries liet beelden zien die met een verborgen camera waren gemaakt in het huis van K., waarbij ook zijn vrouw en zijn dochter gefilmd waren. K. zei in deze uitzending niets over de dood van Alex Wiegmink in 2003 in natuurgebied de Posbank bij Rheden, maar weidde wel uit over een lading gestolen spullen die hij had.

Ondanks dat K. donderdag werd vrijgelaten, blijft hij wel hoofdverdachte in de moordzaak. Het Openbaar Ministerie had echter onvoldoende bewijs om de man nog langer vast te houden. Behalve K. zijn er nog drie verdachten, die ook allen op vrije voeten zijn.

Peter R. de Vries reageert laconiek op de aangifte. “Iedereen mag aangifte doen, ik hoor het wel”, zei de misdaadverslaggever. De Vries noemt het ‘merkwaardig’ dat iemand die met pallets gestolen goederen wordt betrapt, aangifte doet tegen degene die dit filmt. Hij verwacht dan ook dat het OM eerder een onderzoek instelt naar deze spullen die K. in zijn bezit had, dan tegen hem. Dat hij de vrouw en het kind van K. in zijn programma heeft getoond, noemt De Vries ‘onzin’. “Zij waren volkomen onherkenbaar in beeld.”

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: